Perbezaan Antara Bermain Permainan Texas Holdem Langsung dan Bermain Dalam Talian

Jika anda biasa bermain Texas holdem dalam talian, anda akan mendapat pengalaman yang berbeza apabila anda mula bermain holdem secara langsung. Terdapat begitu banyak perbezaan antara permainan holdem dalam talian dan permainan langsung yang dimainkan di bilik poker sehingga permainan langsung awal mungkin menggembirakan pada kali pertama anda bermain. Mari kita terokai beberapa perbezaan.

Tangan dimainkan setiap Jam

Dalam talian, jika anda hanya bermain di satu meja, anda akan bermain sekitar 60 tangan setiap jam. Sudah tentu, bilangan ini boleh meningkat atau berkurang sedikit tetapi ia adalah titik permulaan yang cukup baik. Jika Pussy 888 anda seorang pemain dalam talian yang mahir, anda bermain di dua atau lebih meja pada satu masa. Beberapa pemain yang saya kenali bermain di 16 meja di dua tapak berbeza secara serentak. Had dalam talian saya ialah empat jadual aktif pada hari yang sangat baik. Bermain di empat meja saya akan melihat sekitar 240 tangan sejam.

Di bilik poker saya hanya boleh bermain di satu meja. Untuk melakukan sebaliknya adalah mustahil secara fizikal. Saya akan melihat sekitar 30 tangan setiap jam. Nampaknya permainan itu sepatutnya kelihatan dalam gerakan perlahan kepada pemain dalam talian, tetapi sebenarnya tidak. Terdapat begitu banyak perkara yang berlaku di meja sehingga sukar untuk diikuti sehingga anda terbiasa dengan kekecohan.

Pada masa yang sama, mereka yang biasa dengan tindakan tanpa henti dalam talian selalunya akan menjadi tidak sabar dengan permainan langsung.

Kad Lubang

Dalam talian kad hole anda menghadap kepada anda. Mereka tidak pernah meninggalkan bidang penglihatan anda melainkan anda mengotorinya dan walaupun begitu ia boleh diambil semula dengan tetikus mudah. Anda tidak pernah melupakan apa yang anda miliki kerana ia sentiasa ada.

Dalam bilik poker langsung kad anda diuruskan menghadap ke bawah dan, selepas melihat dan memutuskan untuk bermain kebanyakan pemain menjatuhkan cip atasnya sebagai perlindungan. Anda bergantung pada ingatan semasa anda bermain tangan anda.

Di meja poker langsung terdapat dua aliran pemikiran tentang melihat kembali kad anda. Sekolah pertama menyatakan bahawa melihat ke belakang memberikan lawan anda terlalu banyak maklumat dan mencadangkan agar anda tidak menoleh ke belakang. Aliran pemikiran lain mencadangkan bahawa mencari sebenarnya tidak memberikan lawan anda maklumat lebih daripada yang mereka sedia ada jadi lebih baik untuk memastikan daripada menyesal. Mereka berkata teruskan dan lihat apabila anda perlu dan kadang-kadang apabila anda tidak.

Masa Membuat Keputusan

Bukan sahaja lebih banyak tangan dimainkan setiap jam dalam talian tetapi masa yang diperuntukkan untuk membuat keputusan yang sukar adalah sangat singkat. Membuat keputusan dengan cepat selalunya boleh menyebabkan salah baca jadi saya mendapati bahawa ketat adalah betul-betul dalam talian.

Di meja langsung, bagaimanapun, pemain diberi latitud yang luas dalam masa yang dibenarkan untuk membuat keputusan sukar dalam holdem tanpa had. Tidak jarang pemain meminta maaf kerana mengambil terlalu banyak masa apabila membuat pilihan yang sukar. Ia juga tidak pernah didengari bagi pihak lawan untuk “memanggil jam” pada pemain yang mengambil terlalu banyak masa, walaupun ini agak jarang berlaku dan dianggap sebagai tingkah laku yang buruk.

Apabila saya bermain secara langsung, saya cuba mengambil masa yang sama untuk setiap keputusan, walaupun yang mudah. Tetapi, kadang-kadang saya terpaksa membuat keputusan yang sukar dan saya tidak teragak-agak untuk meluangkan masa yang saya perlukan untuk membuat permainan saya. Ini, sudah tentu, memperlahankan permainan dengan cara yang tidak boleh diterima oleh permainan dalam talian.

Kekecohan di Meja Langsung

Dalam talian anda hanya mempunyai kotak sembang untuk mengganggu pemikiran anda dan jika ia menyusahkan anda boleh membisukan pemain yang bersalah. Dalam talian tiada sesiapa yang menawarkan minuman percuma kepada anda, peniaga senyap, tiada perbualan berlaku semasa pemain tidak berada di tangan.

Semua ini tidak benar apabila bermain secara langsung. Perbualan berterusan. Poker adalah permainan sosial dan ini adalah sebahagian daripadanya. Terdapat beberapa tangan di mana sesetengah pelayan tidak menerima pesanan untuk minuman percuma. Terdapat bunyi bising dari meja lain dan, dalam satu bilik poker saya bermain, bunyi dentingan mesin slot yang kuat tidak pernah berhenti. Semua kekecohan ini cenderung mengganggu pemikiran anda jika anda tidak dapat menutupnya.

Walaupun ini bukan satu-satunya perbezaan antara permainan dalam talian dan langsung, ia adalah yang paling biasa. Ia memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri semasa anda beralih daripada pengasingan permainan dalam talian kepada permainan holdem secara langsung. Saya membuat peralihan itu dan sekarang saya lebih suka hubungan sosial permainan langsung.

Todd Fishel ialah pemilik Rahsia Holdem Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *